Horsetrainer Water

Aquatræning

Er en unik træningsmetode til muskelopbygning og forbedring af gangarterne.
Træning på vandbånd er endvidere velegnet til genoptræning efter skade eller længere pause.
Genoptræningsperioden redures med 50-60% ved træning på vandbånd.
Hestene stortrives med træningsmetoden, som kræver koncentration og opbygger styrke.
Aquatræning, som alternativ til den daglige træning, virker positivt og motiverende da hesten styrkes og dermed lettere kan klare sine arbejdsopgaver.
Træningsmetoden er også meget populær i bl.a. USA, Australien, England, Tyskland og på Island. 

Bispelund Aqua Vandløbebånd vandbånd hest genoptræning Bispelund Aqua Vandløbebånd vandbånd hest genoptræning
Bispelund Aqua vandbånd vandløbebånd hest Bispelund Aqua vandbånd vandløbebånd hest
Bispelund Aqua Vandløbebånd vandbånd hest genoptræning Bispelund Aqua Vandløbebånd vandbånd hest genoptræning

Anbefales til alle hesteracer - og især med flg. behov:

Genoptræning efter skader eller længere pauser – træningen i vand er skånsom for sener og led, endvidere reduceres genoptræningsperioden med 50-60% (se mere under ophold-genoptræning).

Koordinationsevnen og balancen forbedres markant ved aquatræning, dermed mindskes risikoen for at hesten træder forkert ved opstart efter længere tids boksro - det er bl.a. en af grundene til, at aquatræning anbefales som fortrukende genoptræningsmetode af mange dyrlæger.

Grundlæggende opbygning af muskler, styrke og kondi.
Aquatræning er effektiv bodybuilding for alle typer heste, og kan i løbet af få uger gøre en stor forskel på hestens bygning, mange heste rejser sig flere centimeter på forparten, på få ugers træning.
Bygningen har stor betydning for bl.a. heste som skal kåres, og der sættes ingen uønskede muskler ved aquatræning.
Kondi og styrke forbedres endvidere markant på kort tid ved træningen.
 
Opbygning af overlinje og bagpart - ved aquatræning løfter hesten ryggen markant og træder særdeles godt ind under sig med bagparten, netop at hesten bliver kvadratisk og ikke lang, er det man gerne vil opnå med hestene i den klassiske ridning. Ved aquatræning opnås denne tilstand uden rytter, uden bid og pisk - hesten er løs under træningen!
 
Til heste som er spændte i overlinje, hals og nakkemuskulatur – netop at hesten er løs under træningen gør aquatræning velegnet til denne type heste.
Øger gennemtrædningen i gangarterne især på trippende heste og heste med meget vilje, der ikke bruger sig korrekt. Når hesten går i vand er det ikke muligt at trippe og hesten er nød til at fokusere.
 
Til heste som skyder bagparten under samling - på vanbåndet arbejder hesten symmetrisk og får derved opbygget symmetrisk bagparts- og rygmuskulatur, efterfølgende vil hesten styrkemæssigt være bedre forberedt på samling, dette kræver dog stadig korrekt rideteknik.
 
Til heste med uens muskulatur – netop heste som er asymetriske eller har brugt sig forkert igennem længere tid, bliver muskelmæssigt rettet i aquatræning, det er lettest for hesten at bruge sig korrekt når den går med vandmodstanden. Derfor kan det anbefales efter kiropraktor behandling, inden ridningen genoptages.
 
Hopper, der har fået føl, som skal i form igen og trænger til at få strammet op på mavemuskler mv.
 
For Islandske heste trænes de samme muskelgrupper som kræves i tølten, skridten som firtaktet gangart, samt aktiveringen af bagparten og løsgjortheden igennem kroppen gavner især pas- og travagtige heste til en bedre tølt. 

Giver heste større bevægelser – netop den effektive træning af overlinjen samtidig med hesten er løs igennem kroppen, resulterer ofte i større bevægelser i gangarterne. 

Hvordan foregår Aquatræning?

Aquatræning foregår i skridt. I takt med at vandhøjden øges, bliver hestens bagpart aktiveret, ryggen løfter sig, og svinget igennem hesten forbedres markant.
Tidsrummet hvor hesten går i vand trappes op, fra 15 min. og op til ca. 30 min.
Vandhøjden jursteres til den enkelte hest. Ved vandhøjde under knæet løfter hestene sig over vandet, og ved høj vandstand trækker hestene sig igennem. Det giver mulighed for at træne forskellige muskelgrupper.
Heste, der har sværere søge dybt under arbejdet, kan vi hjælpe, ved at køre med hældning på båndet.
 
Vores erfaringer omkring træning og genoptræning på vandbånd, har vi til dels selv gjort os og til dels fået via tæt dialog med dyrlæger, trænere og andre genoptræningscentre, der også benytter vandbånd, i ind- og udland.
Fabrikatet på vores vandbånd er et Horse-Trainer Water, hvor sikkerhedssystemet og kvaliteten er det absolut bedste.